Головна Новини У Тернополі до 15 років ув’язнення засуджено луганчанина, який добровільно приєднався до...

У Тернополі до 15 років ув’язнення засуджено луганчанина, який добровільно приєднався до терористичної організації «лнр»

Служба безпеки продовжує системну роботу щодо документування злочинів учасників терористичних організацій і груп, які сприяли рашистам в окупації України.

Слідчі Тернопільського управління СБУ зібрали беззаперечні докази вини чергового зрадника, який добровільно вступив до лав терористичної групи «Брянка СССР».

Встановлено, що 35-річний житель Луганщини у жовтні 2016 року за власним бажанням приєднався до силового блоку терористичної організації «лнр». Після призначення на «посаду» командира відділення він обрав собі прізвисько «Шульц».

Зрадник особисто брав участь у бойових діях бойовиків проти військовослужбовців ЗСУ, а також відповідав за ремонт і озброєння військової техніки, яка використовувалася рашистами для збройного опору українським захисникам.

На підставі зібраних СБУ доказів Тернопільський міськрайонний суд визнав бойовика винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (участі у терористичній організації) Кримінального кодексу України, та призначив йому покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Оскільки «Шульц» переховується від правосуддя на тимчасово окупованій території, його оголошено у розшук та застосовано спеціальну процедуру заочного засудження. Початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дати затримання зрадника.

Досудове розслідування проводили слідчі УСБУ в Тернопільській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.