Головна Новини У Тернополі 70 жінок отримали нагороду “Мати-героїня”

У Тернополі 70 жінок отримали нагороду “Мати-героїня”

Сімдесятьом жінкам з Тернопільщини присвоїли звання “Мати-героїня”. Нагородження відбулося сьогодні, 30 травня, в обласній філармонії.

Жителька Збаража Людмила Лаб’як виховала шістьох дітей, повідомляє Суспільне.

“Емоції лише позитивні, тому що на даний час це дуже потрібно для підняття духу матерів, особливо тим, чиї діти воюють. Вони дійсно мають синів-героїв. Я тільки одне бажаю, щоб вони повернулися живі. Також я дуже вдячна своєму чоловікові, батьку наших дітей. Завдяки йому наші діти розумні, відважні та виховані у любові”.

мати героїня, Людмила Лаб’як

Людмила Лаб’як. Суспільне Тернопіль

Почесне звання присвоїли також матері одинадцяти дітей Лілії Луцькій.

“Мати стільки дітей було в моїх планах, тому я не можу сказати, що мені важко. У мене є зараз 11 дітей. Двох поховала. Я знала, що якщо в мене стільки дітей, я можу отримати відзнаку, тому на отримання нагороди я самостійно подавала документи. І от, відзнакою “Мати-героїня” нагородили і мене”.

Лілія Луцька, мати-героїня

Лілія Луцька. Суспільне Тернопіль

Замість Наталі Олійник, прийшла на захід її дочка — Марія:

“Моя мама отримала нагороду “Мати-героїня”. Я дуже рада, що в мене є така велика сім’я. Наша мама дійсно любить і дбає про кожного з нас. Я вдячна, що ми всі можемо зібратися тут, а ми вже привітаємо свою маму вдома та особисто передамо їй цю відзнаку”.

народа, мати-героїня, вручення нагород

Вручення нагород “Мати-героїня”, Тернопільська обласна філармонія, 30 травня 2024 рік. Суспільне Тернопіль

“Ми дякуємо за нагороду, за таку увагу до нас, матерів-героїнь. Ми дуже хвилюємося за наших дітей, тому що вони живуть у нелегкий час війни і кожна мама хоче бачити своїх дітей щасливими. Ми віримо у перемогу, віримо, що наші діти будуть жити у вільній, незалежній Україні. Віримо у те, що ми з Божою поміччю, з нашими молитвами зможемо перемогти цього ворога. І бачити своїх дітей щасливими та тільки радіти їхнім успіхам, а не плакати. Мама хоче бачити свою дитину щасливою”, — каже мати п’яти дітей Оксана Туранська.

Нагороди матерям вручив заступник начальника Тернопільської обласної військової адміністрації Віктор Устенко. Під час заходу виступав академічний ансамбль народної музики “Візерунок”.

ансамбль, візерунок, музика, філармонія

Академічний ансамбль народної музики “Візерунок”. Суспільне Тернопіль

Нагадаємо, почесне звання “Мати-героїня” присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку 5-ох і більше дітей, у тому числі усиновлених.

Автори: Оксана Шимоняк і Дар’я Герасименко