Головна Новини У селі на Тернопільщині діє резиденція Святого Миколая

У селі на Тернопільщині діє резиденція Святого Миколая

У селі Монастирок на Тернопільщині діє резиденція Святого Миколая. Хатинку облаштували на горі поблизу скельного монастиря. Напередодні відкриття локацію освятив митрополит Тернопільський і Кременецький ПЦУ Нестор.

Про це Суспільному повідомив намісник Свято-Вознесенського монастиря Миколай Хмарний. За його словами, до резиденції діти можуть приходити щодня з 12 до 17 години.

“Перед тим, як зустрітися зі святим Миколаєм, дітки мають зайти до храму та помолитися. Це обов’язкова умова. А вже потім вони можуть принести свої листи до резиденції, поспілкуватися зі Святим Миколаєм, зачитати свої побажання та отримати подарунок. Отримати подарунок можуть і дорослі”, — розповідає Миколай Хмарний.

У селі на Тернопільщині діє резиденція Святого Миколая

Митрополит Тернопільський і Кременецький Нестор у резиденції Святого Миколая в селі Монастирок. Фото: Більче-Золотецька громада

Резиденцію Святого Миколая в селі Монастирок Більче-Золотецької громади відкривають другий рік поспіль. За цей час, каже Миколай Хмарний, листи дітей, які приходять до хатинки, змінилися.

“Якщо колись діти просили в Миколая іграшку, то зараз просять миру й аби тато живим повернувся додому”.

Резиденція Святого Миколая

Хатинка Святого Миколая. Фото: Більче-Золотецька громада

Нагадаємо, День святого Миколая Чудотворця цього року відзначатимуть за новим стилем. Тепер він припадає на 6 грудня.