Головна Новини У лікарні помер 17-річний Андрій, який із другом потрапив у ДТП на...

У лікарні помер 17-річний Андрій, який із другом потрапив у ДТП на мотоциклі

У лікарні, не приходячи до тями, помер 17-річний Андрій Г., який 8 травня потрапив із другом в ДТП: мотоцикл, яким їхали хлопці, зіткнувся з Mitsubishi Pajero, пише 20 хвилин

Постраждали двоє хлопців

Як стало відомо «20 хвилин», за кермом мотоцикла був на рік молодший за Андрія товариш, який також травмувався в ДТП. Водій двоколісного мав посвідчення водія категорії «А».

Внаслідок ДТП, нагадаємо, двоє старшокласників потрапили до лікарні. Хлопці отримали травми в результаті дорожньо-транспортної пригоди, яка сталась 8 травня близько 9.40 неподалік села Росохач Чортківського району, повідомили у поліції.

— При виїзді слідчо-оперативної групи з’ясувалося, що водій автомобіля Mitsubishi Pajero, з’їжджаючи з головної дороги, допустив зіткнення мотоциклом Yamaha, який рухався в попутньому напрямку, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області.

Хлопців доправили до лікарні.

Після ДТП медики обласної дитячої лікарні, які їздили до постраждалих, прокоментували їхній стан.

— 8 травня в одного вже зафіксували смерть мозку, у двох місцях перелом хребта, відкриту черепно-мозкову травму. А ось в другого хлопця переломи верхніх кінцівок, — розповів журналістам «20 хвилин» директор Тернопільської обласної дитячої клінічної лікарні Григорій Корицький.

За кермом був товариш

Як стало відомо «20 хвилин» від читачів, Андрій Г, не приходячи до тями, помер 12 травня у лікарні. Згодом інформацію підтвердили у поліції. Та повідомили, що справу вже перекваліфікували на ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, — йдеться про ДТП із загиблими.

Підтвердила смерть онука і бабуся Андрія. Та повідомила, що тіло вже забрали для поховання.

На сторінці  Ягільницької парафії Вознесіння Ісуса Христа повідомили інформацію про поховання юнака.

— Від цілої нашої парафіяльної спільноти з сумом висловлюємо щирі співчуття родині та близьким з приводу непоправної втрати рідної людини, — написали на сторінці парафії.

У понеділок, 13 травня, о 19.00 — читання Псалтиря, о 20.00 — парастас. У вівторок, 14 травня, похорон у церкві С. Ягільниця.

— Дуже добра дитина, безподобна, — односельчанка хлопця не може стримати сліз. — Така біда… Ми знали, що стан Андрійка дуже важкий, але ви розумієте, у такі моменти віриш у диво. Його не сталось, дитина пішла у засвіти. Боляче, дуже боляче. Хлопці – вони такі, їм адреналін потрібен – і не впильнуєш… Щирі співчуття батькам, сестричці, бабусі, всій родині…

То хто порушив правила, що призвело до трагедії — водій автомобіля чи мотоцикла, «20 хвилин» запитали у поліції. Також цікавились результатами освідчення обох водіїв на стан алкогольного сп’яніння і чи оголосили комусь підозру у смертельній ДТП?

— Зараз проводять експертизу, за результатами якої стане зрозумілим, хто порушив правила, — каже речник поліції Сергій Крета. — Експерти мають відповісти, якою була швидкість обох транспортних засобів.

Стан освідування на вміст алкоголю у крові обох водіїв показав нулі. Тобто, обоє в момент ДТП були тверезими.

Як стало відомо «20 хвилин», водій Mitsubishi Pajero — чортків’янин, йому 58 років.

За кермом мотоцикла був молодший із товаришів. Померлий Андрій був пасажиром. І в цій аварії він постраждав найбільше.