Головна Новини У Києві встановили пам’ятник “межигірському золотому унітазу”

У Києві встановили пам’ятник “межигірському золотому унітазу”

548498_612905465429488_761245523_n3 лютого молодь провела жартівливу акцію, під час якої встановила пам’ятник «межигірському золотому унітазу». Пам’ятник, за словами молоді, символізує марнотратство, корупцію і диктатуру в Україні – він є єдиним подібного роду монументом в Світі.

Унітаз, покритий фарбою кольору, що схожа на золото, було встановлено на Бесарабці на постаменті, де нещодавно стояв Ленін за допомогою драбини.

«Якщо Ленін символізував минуле України, то цей пам’ятник символізує сьогодення – корумповану країну, де більшість статків ідуть на забаганки одній сім’ї і одній людині, яка є поки що є президентом України», – каже ініціатор акції, студент НПУ ім. Драгоманова Ілля Кротенко.

За словами активіста, сьогоднішньої акцією студенти та молодь закликають позафракційних депутатів та частину нардепів з Партії регіонів перестати бути виконавцями волі Януковича і спільно з опозицією внести Конституційні зміни та створити нову більшість в парламенті».

«Депутатам від ПР пора вже стати просто народними депутатами, які мають усвідомити, що весь цей час вони працювали на золоті унітази вищому керівництву держави. Цей «пам’ятник» символізує безглуздість такої «державної діяльності». Ми закликаємо депутатів перейти на бік народу і вже завтра переписати історію України», – наголосив Ілля Кротенко.

Нагадаємо, 4 лютого Верховна Рада збереться на чергову сесію, під час якої очікується пере форматування більшості та повернення до Конституції України в редакції 2004 року.