Головна Новини У КП “Тернопільводоканал” розповіли, за що комунальники отримують прокльони від людей

У КП “Тернопільводоканал” розповіли, за що комунальники отримують прокльони від людей

Вони просто виконують свою роботу, а взамін чують погрози, прокльони та образи… Працівники “Тернопільводоканал” регулярно потерпають від недобросовісних споживачів.

Чому так стається  розповіли у комунальному підприємстві.

«Облич цих фахівців показати ми вам не можемо. Бо роками на них сиплеться ненависть і обіцянки помсти від тернополян, які заборгували КП «Тернопільводоканал» круглі суми за послуги з водопостачання та водовідведення.

На фото — працівники водопровідно-каналізаційної інспекції в обов’язки яких входить відключення домівок злісних боржників від каналізації. І людська ненависть щодо наших колег, чесне слово, незаслужена», – розповідають у КП “Тернопільводоканал”.

За словами комунальників, відключенню від каналізації завжди передують офіційні попередження, де боржникові пропонують врегулювати ситуацію. А до цього радикального методу роботи з недобросовісними споживачами «Тернопільводоканал» вдається у крайньому випадку, коли всі інші намагання взаємодіяти зі споживачем, допомогти людині, як-от через реструктуризацію боргу, виявляються абсолютно безрезультатними.

«Якщо «хронічний» боржник із десятками, а то й сотнями тисячами гривень заборгованості (так, є в Тернополі і такі жителі!) не оплачує комуналки та відмовляється від діалогу із водоканалівцями, до будинку виїжджає водопровідно-каналізаційна інспекція.

Праця цих водоканалівців нелегка. Процес відключення квартири від каналізації складний, трудомісткий, вимагає великої витримки і терпіння. Із громіздким приладом колегам доводиться дряпатися по сходах, горищах, пролізати із обладнанням у невеликі віконечка. І це після того, як домоглися, аби їм врешті відчинили замкнені двері на дах чи в підвал…

Вони кажуть, як більшість комунальників, буває, трудяться у спеку, на морозі, у бруді. Але найбільше допікають не погодні умови, а приниження від містян — то з кулаками погрожують кинутись, то лають і проклинають. А колись й узагалі закрили на даху. За що?.. За те, що боржник тривалий час свідомо уникає діалогу із комунальниками та навіть не думає про те, щоб якось розв’язувати власну проблему?», – кажуть у комунальному підприємстві.

Тож тернополян просять з розумінням віднестися до працівників водопровідно-каналізаційної інспекції, які просто виконують свою роботу.