Головна Новини У «Тернопільський облавтодор» не дорахувалися 409 тисяч гривень

У «Тернопільський облавтодор» не дорахувалися 409 тисяч гривень

гроші

грошіФахівці Держфінінспекції в Тернопільській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності дочірнього підприємства «Тернопільський облавтодор» відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія «Автомобільні дороги України» виявили фінансові порушення, що призвели до втрат 409 тис. грн, про це сайту Реально повідомили в прес-службі Держфінінспекції в Тернопільській області

Найбільш вагоме порушення стосується процедури проведення державних закупівель. Зокрема, в документації з конкурсних торгів і в договорі з постачальником про придбання бітуму не було обумовлено вартості його перевезення. Власне, саме ця обставина, що в паперах проходить як «відшкодування залізничного тарифу», спричинила втрату 158 тис. грн

Але це не єдине порушення, пов’язане з бітумом. Так, у серпні-вересні 2011 року його було придбано за завищеною ціною, що завдало підприємству збитків на суму 107 тис. грн.

Окрім того, «Тернопільський облавтодор» з порушенням нормативних документів, зокрема п.13. постанови Кабінету Міністрів України «Про стан фінансово–бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів» від 29.11.2006 № 1673 та п. 5 ст. 75 Господарського кодексу  України проводив операції з коштами, які не були передбачені фінансовими планами. Якщо конкретніше, то це майже 109 тис. грн, спрямованих на оплату юридичних і консультаційних послуг суб’єктам господарювання, і 35 тис. грн безповоротної благодійної допомоги.

За допущені фінансові порушення на директора підприємства на головного бухгалтера складені протоколи про адміністративні порушення.

Про наслідки ревізії поінформовано прокуратуру Тернопільської області.