Головна Новини У Чорткові приєдналися до Всеукраїнського проєкту “Бабусині зайці”

У Чорткові приєдналися до Всеукраїнського проєкту “Бабусині зайці”

Університет Срібного Віку Чортків, що діє на базі Палацу дітей та юнацтва, долучається до Всеукраїнського проекту «Бабусині зайці», суть якого – психологічна підтримка діток, що опинились у стресових ситуаціях, у зв’язку з війною. Такі проекти добре відомі в США, Канаді, Великобританії та інших країнах під назвою «Бабусині ведмедики».

Бабусі у багатьох містах країни (і Чортків в нашій особі не пасе задніх) з любов’ю виготовляють таких зайців, а психологи та ювенальна поліція вручає їх діткам. Там, де йде евакуація дітей з прифронтових областей, працює відомі евакуаційні групи «Білий янгол».

«Дитинка дізнається, що точно є бабуся, яка його любить та молиться за неї, і ще тісніше притискає до себе зайця від бабусі. До нас звернулась волонтерська організація «Наша Перемога», запропонувала співпрацю. Тепер ми чекаємо на посилку від них із матеріалами для роботи, а потім буде відеоурок з техніки виготовлення зайців. Нічого купляти не потрібно, необхідні тільки ваші добрі руки та люблячі серця! Хто хоче долучитися до цього проекту (1 раз на тиждень), можете записатися, звернувшись до мене у Палаці дітей та юнацтва», – розповідає директорка університету Наталія Войтенко.

Сподіваємось, і ви підтримаєте наш проект «Бабусині зайці»!