Головна Новини Центр зайнятості шукає роботу інвалідам

Центр зайнятості шукає роботу інвалідам

руки

рукиПрацевлаштування.  В результаті вжитих заходів активної політики зайнятості, за січень – березень 2012 року за сприянням Тернопільського міськрайонного центру зайнятості працевлаштовано 866 незайнятих громадян (у відповідному періоді 2011 року – 948 чол.), у громадських  роботах  взяли участь 207 чол. (247 чол.).

З початку року із 42 підприємствами укладено 47 договорів на працевлаштування безробітних з наданням дотацій  роботодавцям, на які працевлаштовано 46 чол. Співпраця з роботодавцями у напрямі працевлаштування безробітних шляхом надання дотацій – не лише крок уперед у зміцненні взаємовідносин служби зайнятості з роботодавцями, а й стимул до створення нових робочих місць та потужний засіб реалізації соціальної захищеності неконкурентоспроможних категорій населення.

Для популяризації одноразової виплати допомоги по безробіттю для     організації підприємницької діяльності з початку року проводиться  інформаційно – роз’яснювальна робота серед населення, щодо можливості започаткування власної справи за сприянням служби зайнятості. За січень – березень 2012 року проведено 11 інформаційних семінарів на тему «Як започаткувати власний бізнес» з орієнтації на підприємницьку діяльність, в яких взяли участь 72 чол. З початку 2012 року 12 осіб отримали одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності, в тому числі  5 жінок, 8 чол. з числа молоді віком до 35 років. Середній розмір виплаченої допомоги для організації підприємницької діяльності за січень – березень  2012 року склав 6751,1 грн.

Працевлаштування інвалідів. У січні – березні 2012 року в міськрайонному центрі зайнятості в пошуках роботи перебували на обліку 132 особи з обмеженими фізичними можливостями, яким було надано 114 профінформаційних та 265 профорієнтаційних послуг. В результаті проведеної роботи 11 чол. працевлаштовано, з них 7 осіб в рахунок 4% квоти на заброньовані місця для працевлаштування інвалідів, 1 особа отримала одноразово допомогу для організації підприємницької діяльності. Протягом 1 кварталу 2012 року 7 чол. з обмеженими фізичними можливостями проходили професійне навчання та підвищення кваліфікації, 3 особи брали участь у громадських роботах. За станом на 1 квітня 2012 року на обліку перебуває 94 особи, з якими ведеться робота по пошуку підходящої роботи та соціальній адаптації згідно їх реабілітаційних програм.