Головна Новини Тернополянин став чемпіоном світу з параармреслінгу

Тернополянин став чемпіоном світу з параармреслінгу

На чемпіонаті світу з параармреслінгу, який відбувався в Молдові, тернопільський спортсмен Володимир Гродзік у ваговій категорії понад 85 кілограмів виборов чемпіонство. Спортсмену 41 рік, повідомляє Суспільне

За словами Володимира Гродзіка, у ваговій категорії понад 85 кілограмів боролися 5 спортсменів. Він переміг у фіналі переміг багаторазового чемпіона світу з Грузії Ніку Куртанідзе. Вони боролися на праву руку:

“Суперник готувався до мене так само, як я до нього. Тому сутичка була досить запекла. Гарна боротьба вийшла. Фінал був драматичний, емоційний. Мені сподобалося. Щоб перемогти, мені потрібно було виграти фінал, а потім суперфінал. Оскільки ми боремося до двох поразок, то мені треба було завдати йому дві поразки. То ж у фіналі я виграв по фолах, а в суперфіналі — за допомогою сили”.

Тернополянин Володиимр Гродзік, чемпіон світу з параармреслінгу. Тернопіль, серпень 2024

Диплом тернополянина Володиимра Гродзіка, який він отримав на чемпіоні світу з параармреслінгу. Тернопіль, серпень 2024. Суспільне Тернопіль

Тренування у Володимира Гродзіка відбуваються тричі на тиждень.

“Базова вправа — на боковий нажим і на кисть. Це вправа на розвиток м’язів, які потрібні при боротьбі. Крім спеціалізованих вправ за столом, ще треба виконувати загальнорозвиваючі вправи для тіла. Наприклад, на біцепс і все інше”.

Володимир розповів, що крім фізичної підготовки, бореться на руку з іншими спортсменами. Цього разу його партнер — чемпіон світу з армреслінгу серед професіоналів Олег Петренко.

“Розпочинаю підготовку до чемпіонату Європи, який відбудеться навесні, й, можливо, мене відберуть на всесвітні ігри. Звісно, буде пізніше чемпіонат світу, на якому, сподіваюся, вдасться повторити все те, що вдалося цього року”, — зазначив Володимир Гродзік.

Читають також: Тернопільський рятувальник здобув срібло на Чемпіонаті Європи з пауерліфтингу