Головна Новини Тернополянин на допиті: “Мене в приміщення обласної ради не пускали працівники міліції”

Тернополянин на допиті: “Мене в приміщення обласної ради не пускали працівники міліції”

oblradaЯк ми вже повідомляли, активістів тернопільського Майдану почали викликати на допити в міліцію, у справі «захоплення ОДА». Сьогодні допитали свідка Микллу Сивирина. Який розповів міліції як співробітнки тієї, ж міліції не пускали його, громадянина України, мешканця Тернопільської області на прийом ддо депутата оласної ради.

 «Сама процедура відібрання свідчень, на мою думку, була проведена без особливих зауважень. Деякі намагання перефразувати мої покази були мною зупинені і слідчий записав саме так як я говорив.
1. Я ходив в обласну раду на прийом до депутат обласної ради.
2. Мене в приміщення обласної ради не пускали працівники міліції.
3. Люди, які прийшли на прийом в обласну раду до депутатів обласної ради немали змоги попасти в приміщення через блокування входу працівниками міліції.
4. В приміщенні обласної ради знаходилися невідомі особи в чорному одязі з спецзасобами (в тому числі й “дробовиком”) без розпізнавальних знаків.
5. Працівники міліції застосовували спецзасоби, а саме сльозогінний газ до громадян, які прийшли на прийом до депутатів обласної ради.
6. Я не застосовував і не бачив застосування до міліціонерів фізичної сили.
7. Міліція, через деякий час, добровільно впустила громадян в приміщення обласної ради.
8. Прийом громадян проводився на 5 поверсі, але зважаючи на велику кількість людей, прийом проводився на 6 і 7 поверхах включно у відчинених приміщеннях.
9. У зв’язку з великою кількістю питань до депутатів, я перебував на прийомі до 7 ранку.
10. Я не перешкоджав і не перешкоджаю роботі органів виконавчої влади, які знаходяться в приміщенні обласної ради, але регулярно приходжу туди на прийоми до депутатів і до колег» – повідомив Микола Сивирин.