Головна Новини Тернополяни звертались до податківців усно і письмово та телефонували на „Пульс...

Тернополяни звертались до податківців усно і письмово та телефонували на „Пульс податкової”

Протягом січня-листопада до Тернопільської об’єднаної ДПІ від платників податків надійшло 55 письмових звернень. Тематика порушених питань стосувалась: ухилення від сплати податків – 23 заяви, контрольно – перевірочної роботи – 7 заяв, оподаткування доходів підприємницької діяльності та праці і заробітної плати – по 6 заяв – про це сайту Реально повідомив Олег Одіжинський, завідувач сектору забезпечення доступу до публічної інформації та розгляду звернень громадян Тернопільської об’єднаної ДПІ .    

З початку року керівництвом податкової інспекції проведено 47 особистих прийомів громадян, з них: начальником інспекції та його заступниками – по 7, іншими посадовими особами – 33.  Серед найактуальніших питань, які порушували заявники під час таких прийомів: оподаткування доходів підприємницької діяльності – 15 звернень, податку на доходи фізичних осіб – 6, податкового боргу – 5, плати за землю, контрольно – перевірочної роботи та   справляння податку на додану вартість – по 4 звернення.

Доступом до публічної інформації з початку року скористалися 13 запитувачів. У своїх запитах вони цікавились реєстраційними даними суб‘єктів господарської діяльності-юридичних та фізичних осіб, інформацією про стан розрахунків з бюджетом тощо.

Ще 6 тернополян скористалися антикорупційним проектом Державної податкової служби України «Пульс податкової». Їхні заяви розглянуто та вирішено по суті у встановлені терміни.

Нагадуємо, що для того, аби потрапити на особистий прийом до керівництва інспекції, необхідно попередньо записатися за телефоном Тернопільської ОДПІ 43-46-00. Запит на публічну інформацію можна надіслати факсом – 43-46-00, за поштовою адресою м. Тернопіль, вул. Білецька,1 або на e-mail: publicinfo1918@ukr.net. Про труднощі у стосунках з податковою, позиціями щодо вдосконалення роботи служби повідомляйте на телефонну „гарячу” лінію «Пульс податкової»: (044) 284-00-07.