Головна Новини “Тернопільводоканал” оштрафували на 2 мільйони гривень

“Тернопільводоканал” оштрафували на 2 мільйони гривень

Антимонопольний комітет України оштрафував комунальне підприємство “Тернопільводоканал” на 2 мільйони гривень за зловживання монопольним становищем.

Про це повідомили на сайті Антимонопольного комітету. У повідомленні йдеться, що для приєднання до системи водопостачання і водовідведення користувачів з населених пунктів за межами Тернопільської громади, підприємство висувало вимоги, не передбачені законодавством, повідомляє Суспільне

“КП “Тернопільводоканал” з 2019 року призупинило приєднання до своєї системи цих споживачів до виконання додаткових умов. Також підприємство призупинило видачу нових технічних умов, дозволів та погоджень проєктів на підключення для цих споживачів, доки питання не врегулюють договором між громадою, де розташовані мережі підприємства і Тернопільською громадою”, – повідомили у Антимонопольному комітеті.

Це є порушенням, передбаченим Законом України “Про захист економічної конкуренції”, йдеться в повідомленні.

“Дії КП “Тернопільводоканал” є зловживанням монопольним становищем на ринку. Додаткові умови реалізації послуг, неможливо було б встановити якби на ринку існувала значна конкуренція”, – повідомляють в Антимонопольному комітеті.

Рішенням колегії комітету, на “Тернопільводоканал” наклали штраф 2 мільйони гривень і зобов’язали припинити порушення законодавства.

У пресслужбі “Тернопільводоканалу” пообіцяли прокоментувати рішення колегії Антимонопольного комітету пізніше.