Головна Новини Тернопільських водіїв попередили

Тернопільських водіїв попередили

водійУ найближчі дні на Тернопіллі очікується погіршення погодних умов: зниження температури, снігопади та пориви вітру.

Співробітники ДАІ наголошують, саме в перші снігопади збільшується ризик виникнення аварійних ситуацій та скоєння дорожньо-транспортних пригод. Слід пам’ятати, що керування транспортом на дорозі, вкритій шаром снігу, в умовах ожеледиці вимагає від водіїв особливих навичок і вміння, а також відповідної підготовки транспортного засобу.

Необхідних заходів безпеки в даних погодних умовах, повинні дотримуватися й пішоходи.  Слід пам’ятати, що гальмівний шлях транспортного засобу значно збільшується на дорозі вкритій снігом і не завжди водій зможе вчасно зупинити автомобіль.

Тож працівники ДАІ звертаються до водіїв: за можливості не вирушайте у далекі поїздки,  якщо ж є така необхідність, будьте особливо уважними, користуйтесь пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість, рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями, обов’язково  надавайте перевагу в русі автомобілям оперативних служб (каретам швидкої допомоги, аварійно-рятувальних служб, пожежної охорони тощо).