Головна Новини Тернопільскі і львіські “соколи” вчилися виживати в важких погодніх умовах

Тернопільскі і львіські “соколи” вчилися виживати в важких погодніх умовах

Тернопільські та Львівські обласні молодіжні осередки громадської організації “Сокіл” спільно провели перший цього року вишкіл. У рамках програми заходу відбулися комплексні тренування, виживання у важких погодних умовах та вдосконалення навичок зі спелеології. Місцем збору було визначено один із мальовничих куточків Тернопілля – село Залісся у Чортківському районі.

Одразу після прибуття соколята здійснили тривалу мандрівку в печері “Млинки”. “Це специфічне природне утворення, де обмаль місць для того, аби можна було просто стати в увесь зріст. Для нас це вже не перша подібна подорож. Тому випробування і маршрут ми обирали один із найскладніших”, – розповів активіст Тернопільської міської молодіжної громадської організації “Сокіл” Мар’ян Козбур.

Затим соколяти пройшли випробування у важких природних умовах. Під час проходження маршруту в чистому полі та лісах постійно падав густий сніг. Такі умови значно ускладнили виконання визначених завдань. “Найскладнішим для нас виявився нічний марш-кидок. Ми шукали вночі визначені точки на місцевості, але жодна група не загубилася, хоча відмітитися у пунктах збору вдалося не всім”, – зазначив активіст “Сокола”.

Закінчився вишкіл змаганням між львівським та тернопільським соколятами. На початку побратими з сусідніх областей на швидкість проходили маршрут у печерах, після чого без часу на перепочинок здолали складний маршрут засніженою місцевістю.

“Одне із завдань “Сокола” – виховувати здорову, сильну та розумну молодь. Традиційно наші вишколи включають як фізичні вправи і випробування, так і теоретичні лекції. Зважаючи на те, що зараз нашою державою керує антиукраїнська влада, ми переконані: недалекий той час, коли Україна пробудиться. Тому про майбутнє не потрібно забувати, а підготовка – як фізична, так і інтелектуальна – є необхідною для націоналістичної молоді. Останні вибори до парламенту тільки це підтвердили – патріотичні сили набирають сьогодні все більшої підтримки. Тому кожен вишкіл – це шлях до виховання нового, патріотично налаштованого покоління українців. І за цією молоддю – майбутнє нашої нації” – наголосив керівник ТММГО “Сокіл” Ігор Бойчук.