Головна Новини Тернопільські ДАІвці робили штучне дихання “розумній ляльці” (фото)

Тернопільські ДАІвці робили штучне дихання “розумній ляльці” (фото)

Працівники Державтоінспекції, як правило, першим прибувають на місце дорожньо-транспортної пригоди. Тож від їх професіоналізму та злагодженості дій залежить життя і здоров’я громадян, що стали учасниками ДТП. Тому кожен інспектор повинен вміти надавати необхідну медичну допомогу. Зважаючи на це, з ініціативи Міністерства внутрішніх справ та Департаменту Державтоінспекції в кожному обласному управління, міських та райвідділах організовано спеціальні навчальні заняття з основ першої долікарської допомоги.

Перший урок для тернопільських вартових доріг провів хірург сектору медичного забезпечення УМВС Олег Проць. Медик розповів про основи долікарської допомоги, тонкощі та техніки реанімації. Автоінспектори вчили, як правильно оцінити стан потерпілого, візуально визначити травми та діяти відповідно до кожного конкретного випадку. Працівники державтоінспекції також мали можливість відпрацювати практичні вміння і навички. Робити штучне дихання та непрямий масаж серця вчилися на спеціальному манекені, який оснащений сенсорами. «Розумна лялька» миттєво оцінювала правильність виконання тієї чи іншої процедури.
Як розповів начальник сектору зв’язків з громадськістю УДАІ в Тернопільській області майор міліції Микола Лецкалюк, такі заняття будуть проводити регулярно, а після закінчення навчального циклу усі співробітники дорожньо-патрульної служби здаватимуть залік.