Головна Новини Тернопільські ДАІвці неналежно виконують свою роботу, що призвело до ДТП

Тернопільські ДАІвці неналежно виконують свою роботу, що призвело до ДТП

ДТППеревірками прокуратури встановлено, що посадовими особами державтоінпсекції неналежно виконуються повноваження щодо забезпечення безпеки дорожнього руху на території м.Тернополя, вжиті ними заходи носять формальний та однотипний характер, виявлені ними порушення не усуваються, а винні особи до відповідальності не притягуються

Неналежне освітлення, відсутність дорожньої розмітки та дорожніх знаків в м.Тернополі негативно вплинуло на стан безпеки руху. Ці та інші фактори стали причиною скоєння ряду дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали пішоходи. Так, 29 вересня 2013 року на проспекті Злуки в м.Тернополі водій автомобіля «БМВ-320» на нерегульованому пішохідному переході вчинив наїзд на неповнолітню жительку с.Оліїв Зборівського району, яка внаслідок отриманих травм померла.
Загалом впродовж 9 місяців 2013 року на території м.Тернополя сталося 671 дорожньо-транспортна пригода, в тому числі 69 ДТП з потерпілими.
Перевіркою зафіксовано відсутність 25 дорожніх знаків та 15 дорожніх розміток, що позначають пішохідні переходи у м. Тернополі. Водночас, вказані порушення залишалися поза увагою працівників державтоінспекції при обстеженні вулично-дорожньої мережі м.Тернополя в жовтні 2013 року, як наслідок – приписи на їх усунення не вносилися.
За результатами проведеної перевірки Тернопільською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері внесено подання начальнику Тернопільського МВ УМВС України в області з вимогою вжити дієвих заходів до усунення виявлених порушень, а також притягнути до відповідальності винних посадових осіб.