Головна Новини Тернопільська швидка готується до Євро-2012

Тернопільська швидка готується до Євро-2012

швидка допомога

швидка допомогаУ зв’язку із проведенням футбольного чемпіонату, в Україні реформують службу швидкої медичної допомоги. В перспективі – створення єдиної служби 112, яка б за прикладом Європи та США об’єднувала роботу відразу трьох служб – швидкої, МНС та міліції. Та як цього досягнути поки єдиної думки в країні немає, каже головний лікар тернопільської міської “Станції швидкої медичної допомоги” Михайло Джус. Повідомляє “За Збручем”

Асоціація працівників швидкої допомоги України готує власні пропозиції до міністерства охорони здоров’я. Водночас у тернопільскій швидкій завдяки підготовці до Євро розраховують на гроші та нове обладнання.

Службу “112″ в Україні мали б створити до початку Європейської футбольної першості у 2012 році. Та зорганізувати для єдиного реагування відразу швидку, міліцію і МНС буде не просто, каже головний лікар Тернопільського міського комунального закладу “Станція швидкої медичної допомоги”. Приміром у Польщі подібна реорганізація зайняла біля десяти років. Щодо підготовки українських швидких до Єврочемпіонату, тут чекають на покращення принаймні матеріальної бази. Міністерство охорони здоров’я уже працює над тендером закупівлі трьохсот сучасних укомплектованих машин швидкої. На дві із них – карету швидкої та реанімобіль претендує і тернопільська швидка медична допомога.

– Машини коштують від 70 тисяч до 100 тисяч Євро. Чим відрізняються ті машини від наших? Там шістдесят відсотків вартості складає медобладнання, – розповідає Михайло Джус.

Машини швидкої дістануться саме тим областям, які будуть задіяні під час проведення Євро. Відтак у Тернополі розраховують що по завершенні реконструкції центрального стадіону місто таки стане тренувальною базою для однієї із команд-учасниць європершості.

Водночас Михайло Джус сподівається, що держава також проведе навчання з англійської мови для диспетчерів швидкої, адже іншомовних туристів Тернополю під час Євро вистачатиме.