Головна Новини Тернопільська молодь обміняється традиціями з польською

Тернопільська молодь обміняється традиціями з польською

Тернопільський обласний молодіжний центр праці активно співпрацює із Підкарпатським корпусом Добровільної Праці Республіки Польща  у напрямку організації та реалізації спільних молодіжних міжнародних програм. 

В рамках цієї співпраці 22-30 червня 2012 року в місті Жешові реалізовуватиметься спільний проект по обміну молоді “Через традиції та звичаї познайомимось разом”.

Його мета – сприяти збільшенню знань молодих людей із Польщі та України щодо звичаїв та традицій свого народу, вивчення і розуміння історії та культури рідних країн.

Особлива увага буде приділена вивченні історії, культури і ментальності Тернопільської області та Підкарпатського воєводства.

У кінці травня 2012 року у місті Жешові (Польща) відбулася робоча зустріч головного спеціаліста управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації – Абрам’юка Святослава (один із керівників проекту) та члена ТОО «Молода Просвіта» – Матіяш Ірини, щодо реалізації проекту який реалізується в рамках програми “Молодь в дії” (Східне партнерство).

В рамках візиту відбулися: підготовча нарада-семінар щодо реалізації основного етапу проекту та офіційна зустріч у Почесному консульстві України в місті Жешові.

За словами начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Наталі Найчук, такі міжнародні проекти є надзвичайно важливими для реалізації молодіжної політики в області та співпраці молоді Тернопільщини із молоддю країн Євросоюзу.