Головна Новини Тернопільщина не торгує з країною окупантом?

Тернопільщина не торгує з країною окупантом?

Обсяги експорту та імпорту товарів Тернопільскої області за 2015р. становили відповідно 291,0 млн.дол. США та 259,6 млн.дол. Порівняно з 2014р. експорт скоротився на 18,9%, імпорт – на 14,5%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами становило 42,7 млн.дол. (за 2014р. також позитивне – 55,3 млн.дол.).

На формування позитивного сальдо вплинули окремі товарні групи: зернові культури, електричні машини, насіння і плоди олійних рослин, м’ясо та їстівні субпродукти, деревина і вироби з деревини, білкові речовини, продукти переробки овочів, меблі.

Коефіцієнт покриття експортом імпорту склав 1,12 (за 2014р. – 1,18).

Зовнішньоторговельні операції проводилися з партнерами із 100 країн світу, основними з яких були Польща, Німеччина, Франція та Білорусь.

Основу товарної структури зовнішньої торгівлі складали механічні та електричні машини, продукти рослинного походження, живі тварини; продукти тваринного походження, деревина і вироби з деревини, різні промислові товари, готові харчові продукти, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, мінеральні продукти, продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості, недорогоцінні метали та вироби з них та текстильні вироби.