Головна Новини Тернопільгаз впіймали на оборудках

Тернопільгаз впіймали на оборудках

газ

До територіального відділення продовжують надходити скарги споживачів блакитного палива на дії публічного акціонерного товариства «Тернопільміськгаз», яким ПАТ нараховує завдані йому збитки.

Аналізуючи звернення встановлено, що збитки нараховуються ПАТ після складання Акту про виявлені порушення, демонтажу такого лічильника та проведення в подальшому його експертизи. Основною причиною, що зазначена в Акті про виявлені порушення та який є передумовою для проведення експертизи не справного лічильника є зняття лічильника для заміни його на мембранний або втручання в роботу лічильного механізму.

До Відділення звернулась мешканка м. Тернопіль, якій ПАТ нараховано збитків більше як 4 тисячі гривень, оскільки, за результатами експертизи проведеної ПАТ, встановлено втручання заявниці в показники лічильного механізму.

Однак, сукупністю матеріалів зібраних і опрацьованих Відділенням в ході розгляду справи, доведено, що дії ПАТ по нарахуванню зазначених збитків не правомірні. ПАТ  порушено сам порядок проведення експертизи та нарахування збитків.

Факт не втручання заявницею в показники лічильного механізму, також підтверджено і Науково дослідним експертно-криміналістичним центром при УМВС України в Тернопільській області, у висновку якого зазначено, що будь яких слідів пошкодження на деталях відлікового механізму даного приладу не виявлено.

За вчинене порушення на Товариство накладено штрафні санкції та зобов’язано скасувати необґрунтовані нарахування споживачеві.