Головна Новини “Ternopil_Food_Fest”: тернополян і гостей міста витворами вражали майстри кулінарного мистецтва

“Ternopil_Food_Fest”: тернополян і гостей міста витворами вражали майстри кулінарного мистецтва

Смачна їжа, розваги, виступи гуртів. У Тернополі впродовж трьох днів вирувало свято вуличної їжі “Ternopil_Food_Fest”, повідомляє Т1 Новини.

Фестивальне літо у Тернополі продовжується. Цими вихідними тернополяни та гості міста розважались на фестивалі вуличної їжі “Ternopil_Food_Fest”. Пригощали не лише тернопільські кухарі, а й гості із інших міст України. Данило зі своєю командою приїхав зі Львова. Він готує м’ясо та овочі на американських грилях. Така технологія додає стравам особливого смаку.

“Спочатку ми м’ясо готуємо в цьому грилі. Протягом 5 годин воно тут томиться, виходить дуже ніжним. Також, після того закидаємо у цей гриль і готуємо при вищій температурі 20 хвилин. Далі все закидається на лінію і видається”, – розповідає Данило.

Загалом на фестивалі представили близько 30 локацій, де люди могли придбати не лише фаст-фуд, а й екзотичну їжу.

“Ternopil_Food_Fest” – хороша можливість не лише посмакувати різними стравами, а й розважитись, кажуть тернополяни.

Відвідувачам фесту представили концерти із живою музикою, фото-зони, ярмарку hande- made, лаунж, DJ та дитячу зону, а ще кінотеатр. Організатори фестивалю кажуть, готувались довго, відтак результатом задоволені.

“Він відбувається вперше, тобто це такий пробний фестиваль, щоб подивитися як реагує Тернопіль, чи йому це цікаво чи він сприймає таку концепцію. Це не лише галицька, а й інша їжа. Мета – це продемонструвати, які є в Тернополі і Україні кухні, щоб місто познайомилось із кухнями, ще одна мета – альтернативний відпочинок для людей”, – каже співорганізатор фестивалю “Ternopil_Food_Fest” Руслан Купріюк.

Співорганізатор Марія Бурдяк додає, що особливість цього фестивалю – надати молодим, активним, творчим, ще мало відомим гуртам заявити про себе.

“На цьому фестивалі вони можуть стати зірками і познайомити публіку зі своєю творчістю і музикою. Тут безліч розваг, є дитяча локація. Є дитяча виїзна кімната для найменших, є кімната, де можна змінити підгузник, тобто на фестивалі всі умови для батьків наймолодших відвідувачів” – каже Марія Бурдяк.

Наступного року організатори знову планують провести фестиваль вуличної їжі. Кажуть за 3 дні на “Ternopil_Food_Fest” побували тисячі людей, тож влітку 2020 року збиратимуть гостей знову.

Оксана Рогачук, Тарас Троян, Павло Верхолюк, Т1 Новини.