Головна Новини Стало відомо за що побили копичинецьких в’язнів

Стало відомо за що побили копичинецьких в’язнів

колонія

колоніяВ’язнів Копичинецької колонії справді били, а дехто з в’язнів порізав зап’ястя станками для гоління.

Цю інформацію на сесії облради підтвердив начальник управління Державної пенітенціарної служби України в Тернопільській області Павло Лосик.

Принагідно він запевнив, що правоохоронці, які застосували силу до ув’язнених, зробили це законно. Таких висновків, за його словами, дійшли і представники уповноваженої із прав людини та перевіряючі з прокуратури.

«У Копичинецькій колонії відбувають покарання 972 засуджених за особливо важкі злочини з усієї України. Тут сидять за вбивства, за розбій, зґвалтування, за бандитизм. Під час обшуку на дільниці посиленого контролю (це аналог «губи») кілька в’язнів вчинили непокору. До них застосували силу, але законно», – стверджує Павло Лосик.

Він запевняє, що четверо ув’язнених, які порізали собі зап’ястя, насправді не нанесли собі значних поранень.

«Вони порізалися лезом таким чином, щоб не завдати собі шкоди. Якби справді хотіли б покінчити з життя, то перерізали б шию. Вони просто вони хочуть диктувати свої умови в колонії. Один з них сидить за подвійне вбивство, другий вбив таксиста і вкрав автомобіль, ще один вчинив повторний грабіж. Тюрма є тюрма, тут немає святих», – каже Павло Лосик.

Нагадаємо, 26-27 липня на базі  Копичинської виправної колонії (№ 112) відбулися тактико-спеціальні навчання зведеного загону груп швидкого реагування установ виконання покарань області із залученням підрозділу спеціального призначення Управління державної пенітенціарної служби України в Житомирській області.

Навчання проводились з метою відпрацювання дій при виникненні масових заворушень серед засуджених, а також проведення обшукової роботи в установах виконання покарань.

http://www.0352.com.ua