Головна Новини Сплата земельного податку спрощенцями

Сплата земельного податку спрощенцями

грошіЯкщо право власності на земельну ділянку оформлене на фізичну особу – підприємця (платника єдиного податку) і земельна ділянка використовується ним для провадження господарської діяльності, то такий підприємець звільняється від обов’язку нарахування, сплати та подання податкової звітності з земельного податку.

У разі надання в оренду будівель, споруд або їх частин за договором оренди, одночасно з правом найму будівлі або іншої капітальної споруди (їх окремої частини) наймачеві надається право користування земельною ділянкою, на якій вони знаходяться, а також яка прилягає до будівлі або споруди.

Якщо підприємницька діяльність наймодавців провадиться обов’язково за рахунок здачі в оренду майна і земельної ділянки, то така фізична особа – підприємець (власник нежитлового приміщення) звільняється від нарахування (сплати) та подання податкової звітності з земельного податку.

Детальнішу інформацію читайте в Узагальнюючій податковій консультації щодо плати земельного податку, затвердженій наказом ДПС України від 23.11.2012р.  № 1051.

Довідки за телефонами: 15-07, 43-46-46.