Головна Новини Сьогодні у Тернополі відбудеться престижний міжнародний музичний конкурс

Сьогодні у Тернополі відбудеться престижний міжнародний музичний конкурс

Сьогодні, 6 листопада о 17.00 в актовому залі Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка відкриється V Міжнародний конкурс молодих трубачів ім. Мирона Старовецького. 

Про це IA ZIK повідомили в Тернопільському музичному училищі ім. С.Крушельницької

На конкурс прибуде понад 40 учнів музичних училищ та коледжів і 20 студентів музичних академій з Росії, Білорусі, Польщі та українських музичних вишів. Конкурсні прослуховування відбуватимуться з 7 по 10 листопада.

Особливістю цьогорічного конкурсу є те, що після кожного конкурсного дня молоді музиканти зможуть отримати майстер-клас членів журі – відомих у світі трубачів: професорів з Великобританії, Ізраїлю, Польщі, Москви та музичних академій Львова і Донецька.

У заключному концерті, окрім переможців конкурсу, візьмуть участь соліст оркестру «Філармонія націй» А. Ільків, соліст Вармінсько-Мазурского симфонічного оркестру Михаіль Тіранскі, професор Королівської академії музики в Лондоні Пол Арчібальд та інші знані колективи і виконавці.

Переможці конкурсу (в обидвох вікових категоріях) отримають музичні інструменти брендових фірм. Меценат дійства – випускник музичного училища ім. С.Крушельницької, нині голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром», Герой України Петро Гадз.

Довідка.

Мирон Михайлович Старовецький (1936-1997) – за 35 років роботи у музичному училищі ім. С.Крушельницької виховав понад 100 музикантів, серед яких заслужені артисти України, доценти та професори музичних академій Львова, Одеси, Донецька, Росії. Десятки його вихованців працюють у школах естетичного виховання, артистами професійних оркестрів в Україні, а також у США, Канаді, Ізраїлі, Франції. Був також суддею Республіканської категорії (в його арсеналі понад 100 футбольних матчів). Увіковічнили пам’ять Мирона Старовецького вдячні учні, викладачі Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької, заслужений працівник культури України Богдан Процак та Богдан Жеграй, – започаткувавши 1999 року конкурс молодих трубачів імені учителя. З 2006-го року конкурс стає Міжнародним і проводиться раз на 2 роки.