Головна Новини Служба безпеки ідентифікувала чергового зрадника, який воював на боці росіян у Херсонській...

Служба безпеки ідентифікувала чергового зрадника, який воював на боці росіян у Херсонській області

Слідчими Тернопільського управління СБУ встановлено, що 49-річний житель тимчасово окупованого Донецька у квітні 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив до лав незаконного збройного воєнізованого формування – так званої «військової частини 08826 донецької народної республіки».

Зрадник обійняв «посаду» телефоніста-лінійного наглядача, отримав зброю та військове обмундирування. Згодом він приєднався до бойовиків, які у складі підрозділів російських окупаційних військ встановлювали і підтримували окупаційний режим на захоплених ворогом територіях Херсонщини.

Він особисто брав участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України, а також забезпечував роботу ліній зв’язку, які використовувалися російськими загарбниками для управління окупаційними військами на території Херсонської області.

Оскільки на даний час бойовик переховується від правосуддя на тимчасово не підконтрольній українській владі території, за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури йому заочно повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 111 (державна зрада) та ч.7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

За співпрацю з ворогом зраднику загрожує довічне позбавлення волі.

Служба безпеки продовжує комплексні заходи з викриття і документування злочинів, вчинених окупаційними військами рф та їхніми пособниками – проросійськими найманцями незаконних збройних формувань, аби жоден загарбник не уник відповідальності за свої злодіяння.