Головна Новини Щепановський вже розгулює на свободі?

Щепановський вже розгулює на свободі?

Минуло вже п’ять місяців, як у Тернопільському міськрайсуді прозвучав вирок власнику корпорації «Укрбудінвест» Зеновію Щепановському та головному бухгалтеру фірми «Будівельник» Євгену Марценюку. «Заслуженого будівельника» було засуджено до 3 років і 3 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади та оштрафовано на 4 тис. 250 грн. Водночас суд зняв арешт із майна пана Щепановського, зокрема, лишив йому на втіху чорний «Mercedes-Benz». Головний бухгалтер фірми Євген Марценюк взагалі відбувся легким переляком – отримав 3 роки позбавлення волі… умовно.

 

Так-от, колишні пайовики фірми все не втомлюються розповідати, ніби то один, то інший з них бачили, як Зеновій Васильович прогулюється вуличками Тернополя.

«Цього не може бути, я Щепановського бачив у Чортківському СІЗО буквально кілька днів тому», – зазначив у коментарі «Номер один» начальник Держдепартаменту з питань виконання покарань Павло Лосик.

Керівник усіх виправних установ області додав, що часом до засуджених застосовується альтернативний вид покарання, однак щодо добродія Щепановського питання про звільнення його з-під варти взагалі не ставилось. Хоча… Зеновій Васильович – гіпертонік, та й взагалі не має богатирського здоров’я, адже ще під час суду до нього декілька разів викликали лікаря.

На питання, хто перебуває в одній камері із власником корпорації, П. Лосик лише сказав: «Не з якимось «блатним» і не з кримінальним злочинцем!».

– У нас є план посадки, тобто якщо людина скоїла економічний злочин та ще й вперше, її не триматимуть в одній камері з грабіжником чи вбивцею», – заспокоїв співрозмовник.

До речі, наприкінці року Зеновія Щепановського знову доставлять у суд, тільки цього разу в апеляційний, де буде розглядатися скарга учасників процесу на вирок суду першої інстанції.

Олена Густенко («Номер один»)