Головна Новини “Щепановські” спонукають людей до крайніх мір

“Щепановські” спонукають людей до крайніх мір

 

До Тернопільського прес-клубу звернулися тернополяни-дольовики, які уже більше трьох років очікують квартир, за які сплатили усю суму. Про це журналістам повідомив голова кооперативу «Житлобуд-Люкс» Петро Мокрій.
–  Майже усі пайовики, як нам вдалося  з’ясувати, стовідсотково оплатили вартість помешкань на вулиці Київській, які споруджує підприємство «ПРИВАТБУД-А» (директор А.Шмідт). До речі, земля дана в оренду заводу «Оріон» під гуртожитки. Як бачимо, будується житло. При цій складній ситуації директор Оріону і не думав міняти підрядника. Отже, діє злочинна корупційна схема. Ми розшукали майже 40 пайовиків із 45-квартирного будинку. В усіх є фінансові документи про оплату будівництва, – сказав Петро Мокрій. – Однак, члени нашого кооперативу не розуміють, чому у нашому будинку з’являється зайвий поверх, який за документацією йде як приміщення  для творчих майстерень. Жодного разу не було відкритих зборів, звіту забудовників. Ми заледве віднайшли тих, хто вклав гроші у будівництво».
Член кооперативу Вікторія Ткачук  висловила ще одну тезу – додаткові поверхи будуються за рахунок дольовиків.
Представники кооперативу також заявили, що забудовник причетний до фінансових махінацій.
«Експертиза показала, що роботи виконані на 2,5 мільйонів менше. Ми маємо усі висновки, – зазначив Петро Мокрій і продемонстрував журналістам  завірені печаткою висновки. Вікторія Ткачук зазначила, що будинок наразі зведений на 50 %. Немає комунікацій, даху, не вставлені вікна. А за договором люди уже би мали там проживати принаймні три роки – строк введення в експлуатацію – 2009 рік. «Ми хочемо застерегти тернополян – перевірте усі дані про забудовника, переконатеся, що він чесно виконує свої зобов’язання. Бо ми потрапили у сіті і ще досі чекаємо житла, за яке  виплатили усі кошти», – каже пан Мокрій.

 

Про проблеми із забудовником розповів і пайовик сусіднього будинку Петро Чернега. Він розповів, що мешканці житло уже мають, однак уже протягом кількох років не можуть отримати документи на право власності помешкань.

 

Люди кажуть, якщо проблема не буде вирішена, вони вдадуться до радикальних акцій протесту. Вони закликали владу допомогти вирішити питання.