Головна Новини Сектанти в парку і далі надокучають тернополянам

Сектанти в парку і далі надокучають тернополянам

сектаВсі пам’ятають, як рік тому зносили каплицю невизнаної церкви у парку Національного відродження. Проте парафіян відсутність споруди не зупиняє і далі збиратись біля джерела. Тернополянам доводиться гуляти парком під звуки їхнього співу – повідомляє “20 хвилин”

Задум незареєстрованої ніде громади збудувати свою церкву провалився. Вони не мали жодних дозволів на будівництво. Проте, свого місця вони покидати не збираються. Виникає питання – чи мають право сектанти постійно збиратись у місці відпочинку і по суті порушувати спокій жителів. Адже їхні співи чути у другому кінці парку. Гуляючи там ввечері, стає навіть страшнувато наближатись в сторону джерела. Тернополяни розповідають, що у своїх піснях сектанти проклинають кожного, хто їм заважає.

Тернополянин Володимир пригадує, що влітку вислуховував обурення сектантів, коли хотів набрати з джерела води, мовляв, це наша територія, забирайтеся звідси. Також, страшно було дивитись на те, як вони разом з своїми дітьми стоять на колінах і тримають голову на асфальті, поклоняючись Богу. Таке явище можна було спостерігати влітку при високій температурі. Якщо подивитись на моральний аспект, то життя в дітей цих парафіян не краще, ніж в неблагополучних сім’ях.

Кожен має право на вільне віросповідання, але все ж таки потрібно вписуватись в якісь рамки. Для зборів є спеціально відведені місця. Невже парк призначений для цього. І взагалі ці люди потребують певного контролю. Адже таке віросповідання не є адекватним.