Головна Новини СБУ на Тернопільщині виявила “крадіжку” спирту на 6 мільйонів

СБУ на Тернопільщині виявила “крадіжку” спирту на 6 мільйонів

15 травня поточного року Головним слідчим управлінням СБ України внесено відомості про реєстрацію кримінального провадження за фактом розкрадання державного майна в особливо великих розмірах. Мова йде про крадіжку спирту на Зарубинецькому спиртзаводі. Про це повідомив начальник управління з нагляду за дотриманням законів органами СБУ Вадим Іванін.

Зокрема, він зазначив, що протягом жовтня-грудня 2012 через Липницьке спиртосховище ДП «Укрспирт» (Житомирська обл.) у ДП «Зарубинецький спиртовий завод» (Тернопільська обл.) вивезено автомобільним транспортом майже 440 тисяч літрів етилового спирту.

Згідно з документами, зазначений спирт підлягав переміщенню в спиртосховищ ДП «Зарубинецький спиртовий завод» для зберігання і подальшої переробки в біотенол на потужностях Хоростківського місця здійснення діяльності ДП «Укрспирт»

«Проте, слідством встановлено, що на підприємство ДП» Укрспирт «спирт так і не надійшов, а ДП» Зарубинецький спиртовий завод “з лютого 2011 року не функціонує, оскільки перебуває у процедурі банкротсва”, – сказав Вадим Іванін.

За словами начальника управління, за попереднім підрахунком, вартість зазначеного обсягу спирту становить більше 6 млн грн, пише AZ.