Головна Новини Прокурор області ніколи не був за кордоном

Прокурор області ніколи не був за кордоном

Мельничук Іван

Мельничук ІванДнями народний депутат України Василь Деревляний звинуватив у корупції прокурора області та керівництво обласної ради. Мовляв, ті не займаються поверненням до обласного бюджету коштів, які винен колишній власник тернопільського аеропорту фірма СЦ «Сервіс Центр Стрий». Сьогодні на прес-конференції прокурор області Іван Мельничук повідомив, що наразі за цим фактом триває перевірка. Але тут є деякі труднощі.
– Виконавча служба виконує рішення суду у нас, а підприємство і всі майнові об’єкти, на які накладений арешт, знаходяться у Стрийському районі. У нас проходить постійна переписка і спілкування з іншою областю. Але разом із тим, ситуація нам відома, кошти справляються в область. Зараз ми перевіряємо, бо так було поставлено народним депутатом, куди ці кошти використані і де вони. Це ми перевіряємо, – запевнив Іван Мельничук.
На складності ситуації наголосив і перший заступник прокурора області Микола Люшненко.
– Фонд держмайна дійшов аж до Верховного суду України і добився, щоб розірвали цей незаконний договір купівлі-продажу майнового комплексу аеропорту десь на суму понад 5 мільйонів гривень. Станом на сьогодні, у нас є попередні дані, на виконання наказу про виконання даного рішення поступило понад 600 тисяч гривень. Ці гроші надійшли до бюджету і розподіляються відповідно до бюджетного кодексу. У всякому випадку, станом на сьогодні, фактів якихось зловживань не встановлено. Але складність ще й у тому, що майно цієї фірми перебуває у податковій заставі. Доводиться ледь не по копійці забирати це майно, щоб повністю погасити суму, на яку є рішення Верховного суду, – додав перший зам.
Щодо звинувачень у корупції на адресу обласного прокурора, Іван Мельничук заяви нардепа коментує не охоче, але запевняє, що працює виключно в рамках закону.
– Звичайно, можливо, десь і є якісь недопрацювання, можливо не так зробили, як хотілось би комусь, але те, що ми робимо і намагаємося робити в межах закону, це однозначно. Народні депутати використовують такі заяви як піар. Але я не вникаю у ці питання. І чесно роблю свою роботу, – сказав Іван Мельничук.
Прокурор Тернопільщини також висловив припущення, що народний депутат Деревляний не володіє інформацією, коли просить Євросоюз заборонити йому в’їзд у європейські країни.
– Я за все своє життя ще жодного разу не був за кордоном і принаймні найближчим часом і не планую. Такі заяви з вуст народних депутатів, звичайно, компрометують прокуратуру, але, я думаю, що люди орієнтуються у тому, що є насправді і дають оцінку правильно, ­ – резюмував прокурор.