Головна Новини Про техногенну безпеку подбають чиновники

Про техногенну безпеку подбають чиновники

Про заходи щодо забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя у весняно-літній період 2012 року йшлося на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Заслухавши інформацію представників головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації, управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації, головного державного санітарного лікаря області комісія прийняла низку рішень.

З метою дотримання вимог санітарного законодавства на об’єктах підвищеного епідеміологічного ризику, попередження виникнення і розповсюдження гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь людей місцевим органам виконавчої влади рекомендовано передбачити виділення коштів на здійснення заходів по забезпеченню санітарно-епідемічного благополуччя населення, у тому числі на придбання імунобіологічних препаратів за епідемічними показами (вакцини проти грипу, кору, паротиту та краснухи, імуноглобуліну, правцевого анатоксину).

Враховуючи епізоотію сказу відповідним службам доручено вжити невідкладних заходів щодо його профілактики серед населення, у тому числі заходів з доведення щільності лисиць до відповідних норм в лісових та мисливських угіддях області.

Звернено увагу керівників комбінатів комунальних послуг, підприємств водопровідно-каналізаційного господарства на важливість забезпечення подачі населенню питної води гарантованої якості, а керівників райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування, Служби автомобільних доріг області на забезпечення належної санітарної очистки населених пунктів.

Крім того комісія доручила забезпечити своєчасну підготовку дитячих закладів оздоровлення та відпочинку до їх відкриття, привести приміщення і території ринків у відповідність за вимогами водопостачання, каналізації, санітарно-технічного стану приміщень, забезпеченістю торгівельним, холодильним обладнанням, санітарним одягом.