Головна Новини Президент захистить дітей

Президент захистить дітей

ЯнуковичДелегація Тернопільської області, очолювана головою облдержадміністрації Валентином Хоптяном, перебуває у Києві де взяла участь у Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини.

Захід проходить під головуванням Президента України Віктора Януковича в приміщенні Національного центру ділового та культурного співробітництва «Український дім».

Де, Президент Віктор Янукович заявив, про своє не задоволення станом захисту прав дитини

Про це він заявив, виступаючи на Всеукраїнській нараді з питань захисту прав дитини, яка проходить в Українському домі у Києві, повідомляє ЗІК.

 

За його словами, насамперед йдеться про забезпечення українських дітей якісною медициною, житлом, освітою, духовним розвитком тощо.

 

«Діти – це майбутнє держави. Вони визначають, як ми будемо жити далі. Від нашої спроможності захистити права дитини залежить розвиток усієї України, тому суспільство чекає від держави рішучих кроків», – наголосив Янукович.

 

Першочерговим пріоритетом для чиновників, на переконання президента, має бути забезпечення права дитини на якісну освіту.

 

«Наразі лише 56% дітей залучені до дошкільної освіти, 37% – до позашкільної освіти. Це мало. Необхідно розвивати співпрацю влади з місцевими громадами. Батьки повинні мати гарантії про доступ їхніх дітей до загальноосвітніх шкіл», – вважає глава держави.

 

«Також мене, як батька, турбує доля дітей-сиріт. Усиновлення дітей в Україні за останні роки значно зменшилось. До прийомних сімей та будинків сімейного типу за останні два роки влаштовано менше дітей, ніж раніше. Треба долати стереотипи у цій сфері, залучати пресу для вирішення нагальної потреби», – підкреслив Янукович.

 

Крім того, він підкреслив, що існує проблема дитячих інтернатів, де переважна більшість державних коштів спрямовується не на дітей, а на сплату роботи інтернатівських працівників.

 

«Принцип «гроші ходять за дитиною» не працює, як слід. Кабмін досі не спромігся затвердити державну програму підтримки подібних закладів», – сказав президент.

 

Янукович також зізнався, що у держави немає ресурсів, аби забезпечити житлом усіх дітей із соціально незабезпечених родин.