Головна Новини Помічниця принесла гроші, щоб вберегти від маленького сина: цікаве з допиту скандальної...

Помічниця принесла гроші, щоб вберегти від маленького сина: цікаве з допиту скандальної нардепки Марченко (Відео)

У Вищому антикорупційному суді вчора, 27 червня тривав допит народної депутатки від партії “Слуга народу” Людмили Марченко.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Людмилу Марченко, нардепку з Тернополя від партії “Слуга народу” її обвинувачують в отриманні незаконної винагороди за сприяння у виїзді чоловіків за кордон по системі “Шлях”, пишуть Тернополяни.

Прокурор протягом двох годин допитував народну депутатку Людмилу Марченко, на всі питання про гроші та виїзд чоловіків за кордон через систему “Шлях” нардепка відповідала, що нічого не знає, і нікого не пам’ятає. 

У ході допиту у справі випливали такі прізвища осіб – Бондзюх, Грицьо, Тешнер, Білецький, Кравченко, а також Анастасія Колісник та Поліна Компанець – помічників Марченко.

Загалом у ході допиту на усі запитання прокурора Марченко відповідала, що не знає нікого з тих чоловіків, які, як волонтери мали виїжджати за кордон та не пам’ятає, щоб хтось передавав якісь гроші комусь. 

Щодо походження коштів, то депутатка пояснила, що їх принесла її помічниця Анастасія Колеснік нібито на зберігання.

“Я в тебе залишу свої кошти, бо дитина може зіпсувати. Я не перераховувала кошти. На веранді була розмова. Гроші поклала на стіл, просто принесла і просто поклала. Мої речі поставили на диван. Анастасія прийшла до мене сама. В них немає сейфа, а дитина залазила в тумбочки і були випадки псування коштів дитиною, – відзначила нардепка. – Потім викинула кошти через забор. Коли розвернулася біля мене були уже працівники, ми зупинилися почали говорити. В мене був дуже сильний шок і стрес. Я питала, де моя дитина”. 

За словами Марченко, помічниця і раніше приносила їй кошти. Мовляв, у Колеснік немає вдома сейфу, а дитина дошкільного віку часто дістає гроші з тумбочки і псує їх.

І коли до нардепки завітали детективи НАБУ, вона розхвилювалася та викинула гроші через паркан. 

Далі почався обшук, де вилучили відеореєстратор та мобільний телефон. 

“Я не знала, що це неправомірна вигода”, – наголосила на допиті нардепка. 

Детальніше у відео: