Головна Новини Полеглим захисникам присвоїли звання “Почесний громадянин Теребовлянської громади”

Полеглим захисникам присвоїли звання “Почесний громадянин Теребовлянської громади”

У 2023 році Теребовлянська міська рада започаткувала церемонію відзначення мешканців громади – присвоєння звання «Почесний громадянин Теребовлянської міської територіальної громади». Торік цього почесного звання посмертно удостоїлись 39 громадян.

Цьогоріч знову вшановуємо військових, які загинули, захищаючи Україну, врученням відзнак «Почесний громадянин Теребовлянської громади».

Церемонія відбулась сьогодні, 23 лютого, у великому залі засідань Теребовлянської міської ради.

За особисту жертовність в утвердженні української державності та особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, заслуги перед громадою цього звання посмертно удостоєні теребовлянці, полеглі захисники російсько-української війни – Дмитроца Юрій, Крупа Михайло, Міщук Василь, Трусь Андрій, Псюрський Євген, Дзюнь Віталій, Петрів Сергій, Яременюк Сергій, Антошків Андрій.

Нагороди з рук Теребовлянського міського голови Олега Продана отримали члени їхніх родин замість своїх синів, чоловіків. На жаль… Бо захисники мали б одержувати заслужені відзнаки особисто, та їх у нас назавжди забрала війна.

Розділяючи біль кожної родини, міський голова від щирого серця подякував матерям, дружинам за захисників-Героїв. «Ваші серця ніколи не перестануть боліти і зарадити горю неможливо. Ми поважаємо і цінуємо Вашу мужність та силу духу. Про хоробрих воїнів, наших земляків, які віддали життя за Україну, у нас залишається пам’ять. І її ми маємо берегти, як скарб, щоб гідно віддавати шану полеглим зараз і щоб навчити цього майбутні покоління», – сказав він.

Нагадаємо, рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Теребовлянської громади» приймається на сесії міської ради. Атрибути почесного звання – посвідчення та нагрудний знак.