Головна Новини Підволочиським перевізникам поїхати на “Вставай Україно!” перешкоджали органи?

Підволочиським перевізникам поїхати на “Вставай Україно!” перешкоджали органи?

6 червня 2013 року на сесії Підволочиської районної ради під час розгляду питання про роботу перевізників депутат від фракції “ВО “Свобода” Ольга Качмарик-Комарніцька звернулася до керівника Підволочиського АТП за роз’ясненнями, чому при заявці на автобуси для транспортування учасників акції “Україно вставай!” до Тернополя та Києва було отримано відмову. Керівник відповів, що його автобусам не дали б виїхати за межі району “певні органи”. Також керівник одного з найбільших автопідприємств поскаржився на корупцію у дозвільних інстанціях, що надають маршрути перевізникам.

Депутати фракції “ВО “Свобода” у Підволочиській районній раді отримують численні скарги на роботу перевізників і тому виступили з низкою пропозицій для покращення їхньої роботи: заборонити звучання в салонах автобусів російськомовних пісень; відновити таблиці розкладу автобусів на кожній із зупинок у всіх населених пунктах району; забезпечити чистоту в салонах автобусів; розмістити в Інтернеті розклад руху автобусів по автостанції Підволочиськ у вигляді табло; проводити навчання водіїв та інших працівників з культури поведінки та ввічливого ставлення до пасажирів; створити комісію з числа депутатів Підволочиської районної ради для перевірки роботи перевізників.

“Саме культура роботи транспортної галузі нерідко формує уяву туристів і гостей України про нашу державу. Про які враження можна говорити, якщо в салоні брудно, шторки та чохли – брудні, водій палить і розмовляє по телефону, а з динаміків лунає так званий “шансон” російською. Культура спілкування водіїв теж далека від норм поведінки в громадських місцях. Тому ми виступаємо за впровадження спеціального навчання водіїв, які працюють на ринку надання послуг з перевезення пасажирів, оскільки сьогодні на маршрутах є водії, що мають лише формальне право керування відповідним транспортним засобом (посвідчення водія).

З метою забезпечення належного рівня безпеки та якости послуг з автоперевезень потрібно також розробити порядок підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів для надання послуг із перевезення пасажирів. Тим, хто дотримується виконання належних умов перевезень, потрібно надавати зелене світло при отриманні маршрутів та ліцензій для роботи”, – зазначила депутат Підволочиської районної ради від “ВО “Свобода” Ольга Качмарик-Комарніцька.

Прес-служба Підволочиської міської організації ВО “Свобода”