Головна Новини Підозрювані в побитті мобілізованих в тернопільському ТЦК повернулися на роботу

Підозрювані в побитті мобілізованих в тернопільському ТЦК повернулися на роботу

Двоє фігурантів резонансного побиття у стінах військкомату в Тернополі вже не під домашнім арештом і знову працюють.

«20 хвилин» отримали інформацію від власних джерел, що фігуранти кримінальної справи щодо побиття у стінах Тернопільського ТЦК вже знову на роботі. Читачі запевняли, що принаймні А. Я. працює в Чортківському РТЦК та СП.
На якому етапі розслідування справи і де насправді зараз працюють військкоматівці, яких обвинуватили в побитті людей, дізнавались «20 хвилин».

Журналісти намагались поспілкуватись із самим військкоматівцями та вислухати їхню версію того, що трапилось. Ми телефонували А.Я. кілька днів поспіль тоді, і зараз, у березні 2024 року, телефон поза зоною. Ми готові опублікувати позицію всіх причетних.

Фігурантам оголосили за ст.127 Кримінального кодексу України. Йдеться про катування. І максимальний термін покарання, передбачений цією статтею, — позбавлення волі на строк до 10 років.  Досудове розслідування, розпочате 8 жовтня за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, триває, повідомили у Спеціалізованій прокуратурі. Фігурантам тоді обрали міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту в нічний час.

«20 хвилин» 5 березня 2024 року поцікавились у прокуратурі, на якому етапі справа і де зараз фігуранти. І чи далі перебувають під домашнім арештом у нічний час?

— Справа щодо обох фігурантів перебуває на розгляді суду, — повідомила «20 хвилин» 5 березня Юлія Шевченко. — На етапі досудового розслідування для них обирались запобіжні заходи і вживались заходи забезпечення кримінального провадження – відсторонення від посад. На цій стадії немає необхідності для продовження цих заходів. Наразі вони (двоє фігурантів справи — прим. авт.) служать у роті охорони Тернопільського РТЦК.