Головна Новини Підліток з Тернопільщини конструює електроприлади з підручних матеріалів

Підліток з Тернопільщини конструює електроприлади з підручних матеріалів

Хлопець з Тернопільщини збирає електроприлади з підручних матеріалів. Він сконструював власний електросамокат та павербанк. Богдану Різнику — 15 років. Хлопець каже, хоче розвивати свої вміння, щоб допомагати ЗСУ.

У свої 15 років Богдан Різник сконструював власний електросамокат, пише Суспільне

“Я їду на своєму саморобному самокаті, який зробив із підручних матеріалів. Він їде за допомогою акумулятора в сумці”.

Електросамокат, паверанк

Електросамокат, який розробив Богдан Різник. Суспільне Тернопіль

Хлопець каже, на розробку самоката витратив тиждень, а деталі до нього замовляв через інтернет. За його словами, такий електросамокат їде зі швидкістю 25 кілометрів за годину.

“Для того, щоб самокат працював потрібен акумулятор. Акумулятор розташував у рюкзаку, щоб було менше вібрацій та в ньому більше місця. Надалі можна поставити більший акумулятор. Акумулятор підключається до самих контролерів. На самокаті є мотор колеса, переднє та заднє. Два контролери, які забезпечують велику потужність”.

Акумулятор, Богдан Різник

Акумулятор для самоката. Суспільне Тернопіль

Богдан Різник говорить, із 5 класу почав збирати з підручних матеріалів електропристрої. Хлопець уже зробив павербанк із використаних електронних сигарет. Свою науково-дослідну роботу захищав у Малій академії наук України.

Богдан Різник, павербанк

Богдан Різник. Суспільне Тернопіль

“Сам павербанк складається з акумуляторів та плати заряду. Акумулятори склеєні та спаяні паралельно дротиками. Для того, щоб це був павербанк, встановив плату заряду. На ній є індикація та роз’єм для підключення пристрою. Вирішив зробити у такій формі, бо акумулятори сюди сильно прилягають”.

павербанк, Богдан Різник

Павербанк. Суспільне Тернопіль

Богдан Різник навчається у 10 класі Кременецького ліцею. По завершенню навчання, каже Богдан, хоче вступити до університету аби стати інженером-електриком.

“Якщо я буду вміло робити павербанки, то буду відправляти їх на ЗСУ. Також їм потрібно мати хороший та надійний електротранспорт, якщо буду мати вміння, то буду робити на ЗСУ електротранспорт”.

Богдан Різник, павербанк, винаходи з підручних предметів

Богдан Різник. Суспільне Тернопіль