Головна Новини Під час обшуків у місті Борщів помер один з учасників провадження щодо...

Під час обшуків у місті Борщів помер один з учасників провадження щодо корупційного скандалу ТЦК

У районного комісара Борщівщини після наради Ради оборони області в Тернопільській ОВА, проводять обшуки.

Саме його позашляховик марки Volkswagen на іноземній реєстрації, яким той приїхав на нараду, обшукували спецпризначенці та правоохоронці.

Про це інформує «20 хвилин». Журналісти видання побували на місці події та зафіксували на фото самого воєнкома. У Тернопільському обласному ТЦК, куди звертались за коментарями щодо людини на фото, чи це саме борщівський воєнком, — підтвердили особу. Однак коментувати будь що, зокрема й те, у кого із працівників ТЦК області зараз проводять обшуки, там не захотіли.

Речник поліції Тернопільщини Сергій Крета розповів, що офіційну інформацію нададуть пізніше, адже проходять ще багато обшуків, за результатами яких можна буде давати коментарі. Але це згодом.

Як вже писали журналісти сайту «Тернополяни», на Раді оборони, виступав головний поліцейський Тернопільщини Сергій Зюбаненко, який розповів про корупційні діяння працівників ТЦК області. І навіть продемонстрував відео. Деякі фігуранти з відео були присутніми в залі на Раді оборони. І, за інформацією журналістів, мова йшла зокрема і про начальника Борщівського ТЦК, пишуть колеги.    Як відомо, після виступу головного поліцейського краю деяким присутнім у залі стало погано, і їм нібито викликали швидку.

Згодом стало відомо, що під час обшуків у Борщеві помер чоловік. Як дізнались журналісти, він не військовий, а обшук у нього проводили, бо нібито як в особи, яка давала кошти працівнику ТЦК.

«Відносно спецоперації, яку сьогодні проводить головне управління Нацполіції в області по ТЦК: з приємного, — це зараз відбувається 45 обшуків на території Тернопільської та Львівської областей. Велике ОЗГ, що налічує мінімум 15 учасників, які матимуть великі проблеми. З неприємного — помер один із учасників провадження під час обшуків у місті Борщів», – написав на своїй сторінці у «Фейсбуці» активіст Роман Довбенко.

Власні джерела «20 хвилин» у силових структурах підтвердили інформацію про смерть чоловіка. Та зазначили, що його тіло виявили під час обшуку.

Наразі ЗМІ чекають на офіційні коментарі правоохоронців і ТЦК, які погодились надати їх після завершення слідчих дій.