Головна Новини Осиротіло шестеро дітей: ДТП на Кременеччині забрало життя двох багатодітних матерів

Осиротіло шестеро дітей: ДТП на Кременеччині забрало життя двох багатодітних матерів

ДТП на Кременеччині забрало життя двох жінок — 39-річної Катерини та 36-річної Тетяни. Водій вантажівки, в яку врізався легковик, потрапив до лікарні. А обох жінок — водійку і пасажирку Hyundai, поховали 30 вересня у рідних селах на Кременеччині. Як з’ясували «20 хвилин», жінки поверталися додому після зміни у пекарні. Вдома на кожну з них чекали по троє дітей, яких ті виховували самотужки. 

Загинули на місці

Про аварію повідомили в поліції Тернопільщини. Автопригода зі смертельними наслідками трапилася у суботу, 28 вересня, близько 21:30 на автодорозі поблизу села Підлісці Кременецького району. 

— На місце події виїжджали слідчо-оперативна група Кременецького райвідділу поліції, слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту ГУНП в Тернопільській області та рятувальники, — йдеться в повідомленні.

За попередніми даними, 39-річна жителька села Колосова, керуючи автомобілем Hyundai Tucson, виїжджаючи з другорядної дороги на головну, не надала переваги у русі вантажному автомобілю DAF. Внаслідок зіткнення на місці події загинули водійка позашляховика та 36-річна пасажирка. Травми отримав водій вантажівки, його доправили до лікарні.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили смерть потерпілого) Кримінального кодексу України.

Слідчі поліції встановлюють усі обставини дорожньо-транспортної пригоди.

Обоє водіїв давно за кермом

Як дізналися «20 хвилин», водій DAF з Немирова, що на Вінниччині. Чоловікові 50 років, і він має чималий стаж та досвід керування. Як повідомили журналістам у поліції, водій вантажівки отримав травми і забої, його госпіталізували до райлікарні. 

Чи будуть до нього питання щодо цієї ДТП, стане зрозумілим за результатами експертиз, які призначили у цій справі, повідомив «20 хвилин» речник поліції Тернопільщини Сергій Крета. Окрім того, у водія взяли взірці крові для перевірки стану алкогольного сп’яніння.  

З жінками 30 вересня попрощалися у рідних селах — Катерину поховали у с. Колосова, а з Тетяною попрощалися у с. Кушлин. На похорони зійшлися всі односельці та чимало людей із сусідніх сіл. 

Як з’ясували «20 хвилин», обидві працювали у пекарні в Кременці. Того вечора саме поверталися додому після зміни. 

— Це така біда, що говорити важко, — каже односельчанка водійки Катерини пані Тамара. —До дому Каті залишалося кілометрів сім… Що там сталося — хтозна. У неї чималий стаж водіння, за кермом давно. Вони буквально від’їхали недалеко від місця роботи… 

У Каті було троє дітей — двоє синів навчаються в 9 і 8 класах, донька в 6-му. І жінка, і її діти проживали разом з мамою водійки, — зараз малі залишилися з бабусею. З батьком дітей жінка розлучилася. Хто братиме опіку над неповнолітніми дітьми, у селі поки не знають. Окрім бабусі, в малих є ще рідні тітка і дядько.  

— На рідних дивитися боляче, страшний похорон був, — каже пані Тамара. — Дуже шкода, всі люди плакали… Скільки всіх посходилося провести її в останню путь — від малих до старих. І з нашого села, і з сусідніх. Це така біда… 

Біда за бідою… 

Як оговтатися рідним загиблої Тані, яка була пасажиркою легковика, — осягнути неможливо, кажуть односельці. Кілька років тому помер чоловік Тетяни, а її рідний брат зник безвісти на фронті. Біди ніби переслідують ту родину, співчувають люди. 

— Старший син Тетяни минулого навесні закінчив школу, донька навчається в 9 класі, а наймолодшому сину 10 років, — каже староста с. Кушлин Василь Бойко. — Хто візьме опіку над дітьми, поки невідомо. Ми не тривожили рідних з цим питанням — їм зараз не до цього. Сьогодні з цього приводу я спілкувався з головою громади. Потрібно ще на перших порах допомогти цій родині. За кілька днів, думаю, це питання будемо вирішувати і з опікою. Поки рідним потрібен час, аби оговтатися. 

Тетяна сама виховувала і ростила дітей. Неподалік родини проживають бабуся з дідусем — батьки Тані. З ними в будинку проживає ще Тетянина сестра з дитиною і чоловіком. І в чоловіка серйозні проблеми зі здоров’ям, каже староста.  

— Там страшне… Як та мама має те все витримати, — хтозна, — каже односельчанка Тетяни. — Це був жахливий похорон. Море сліз. Людей ніби прибило це все. А як рідним? Як вони мають все пережити? І допомогти їм тут нічим. Біда за бідою… 

Житлові умови в малих нормальні, власна хата є, але проживати діти самі не можуть. Як все буде, староста каже, вирішуватимуть найближчі дні. 

— Таня була дуже роботящою, давала раду, дітей сама тягнула, — каже Василь Бойко. —  Працювала, аби забезпечити малих. Дуже тяжка доля в неї була. Овдовіла, брат зник. Біда…