Головна Новини Обороняючи Україну загинув 38-річний воїн з Тернополя Роман Довгалюк

Обороняючи Україну загинув 38-річний воїн з Тернополя Роман Довгалюк

Трагічна звістка з фронту сколихнула Тернопільщину.

Обороняючи Україну від окупантів 12 серпня у Сумській області героїчно загинув воїн з Тернополя, уродженець села Мишковичі Довгалюк Роман Анатолійович (14.04.1986 р.н.), пишуть Тернополяни

38-річний військовослужбовець 44-ої окремої артилерійської бригади, командир гармати, молодший сержант Довгалюк Роман Анатолійович був справжнім патріотом, який свідомо став на захист України ще під час АТО/ООС та мужньо обороняв Батьківщину до цього часу.

Відзначений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, а також у серпні 2022 року – медаллю «За військову службу Україні». Це високі державні нагороди за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Роман Довгалюк був не лише вправним воїном, а й талановитим художником, відомим байкером. До служби в ЗСУ працював тату-майстром, артистом вогняного шоу, брав участь у співочих конкурсах. У 15 років самостійно освоїв їзду на мотоциклі, а будучи дорослим – створив власний байкерський клуб. Колекціонував старовинний глиняний посуд і карнавальні маски.

Був товариським, добрим, справедливим, веселим, активним, з чудовим почуттям гумору, завжди готовим прийти на допомогу та підтримати у важку хвилину.

Народився Роман Довгалюк у багатодітній сім’ї, зростав з братами Андрієм та Іваном. Навчався у школі в рідному селі Мишковичі, згодом вступив до Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Т. Шевченка.

Сім’я та побратими для Романа завжди були великою підтримкою. Значною опорою для воїна стала мати Христина, яка постійно допомагала синові та його побратимам. Приїздила на фронт, передавала гостинці і необхідне спорядження.

Без батька також залишилась донечка Софійка…

Висловлюємо співчуття рідним та близьким полеглого воїна…

Вічна пам’ять і шана Герою!…

Нагадаємо, На Донеччині загинув Юрій Михайловський з Тернопільщини