Головна Новини НТКУ чекає вибачень Сиротюка за Гайтану

НТКУ чекає вибачень Сиротюка за Гайтану

Національна телекомпанія України обурена заявами члена політради ВО «Свобода» Юрія Сиротюка щодо підсумків відбіркового конкурсу на «Євробачення-2012» і вимагає вибачення. Про це повідомляє прес-служба НТКУ.
Нагадаємо, Юрій Сиротюк виступив проти того, щоб Україну на «Євробаченні» представляла темношкіра співачка. За його словами, через Гайтану «Україну будуть асоціювати з іншим континентом, десь в Африці».

Таку заяву представника партії «Свобода» НТКУ називає расистською і наголошує на тому, що представник від України на «Євробачення» визначився на умовах прозорого і справедливого відбору.

«Національна телекомпанія України висловлює свою підтримку співачці та сподівається на реакцію українського суспільства. Ми дякуємо громадським організаціям, які вже виступили із заявами про неприпустимість расизму в Україні. Расизм є неприпустимим для європейської країни ХХІ століття, підриває авторитет нашої держави, є злочином проти людської гідності. Особливо гучно такі заяви лунають в той рік, коли Україна прийме мільйони гостей під час проведення в нашій країні Євро-2012», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, НТКУ чекає на вибачення від «Свободи» та проведення відповідних кадрових висновків всередині цієї політичної партії.

Нагадаємо, перемогу в національному відборі конкурсу «Євробачення-2012» здобула Гайтана. Друге місце посів Макс Барських. Переможця обрали змішаним голосуванням журі й телеглядачі у відсотковому співвідношенні 50 на 50. На право представляти Україну на «Євробаченні-2012» претендували 22 вокалісти.

«Євробачення-2012» проходитиме в Баку (Азербайджан) 22, 24 і 26 травня. Представниця України Гайтана виступатиме в другому півфіналі 24 травня з піснею Be My Guest.

Джерело: Телекритика