Головна Новини Найбільшим порушником прав людини на Тернопільщині є міліція?

Найбільшим порушником прав людини на Тернопільщині є міліція?

shevchenko28 травня 2014 року в Тернополі відбулася прес-конференція Регіонального координатора зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної ради з прав людини у Тернопільській, Чернівецькій, Івано-Франківській та Хмельницькій областях Володимира Шевченка.

Під час зустрічі з журналістами Володимир Шевченко наголосив на основних аспектах роботи Регіонального координатора.  Провівши моніторинг діяльності Омбудсмена було рекомендовано розширити поле діяльності в тих регіонах де немає представництва Офісу Уповноваженого з прав людини,  налагодити більш тісну взаємодію з громадськими організаціями в цих регіонах. В цьому контексті було рекомендовано побудувати мережу Регіональних координаторів. Головним завданням Регіональних координаторів є взаємодія із громадськістю та контакти з пресою. Володимир Шевченко підкреслив,  що «Для громадян, які не можуть звернутися в офіс в Києві і звернулися на прийом до Регіонального координатора є можливість вирішення їхніх безпосередніх проблем».

Володимир Шевченко також звернув увагу на те, що протягом минулого року Тернопіль часто привертав увагу Уповноваженого:  «В 2013 році Тернопіль був під підвищеною увагою Уповноваженого, найбільшим порушник прав виступала міліція. Офісом уповноваженого було три провадження. Які стосувалися безпосередньо міліції. Чомусь так ведеться, що міліція взагалі є найбільшим порушником прав людини. Вони зазвичай знають свої права і не знають своїх обов’язків. Тому приходиться налагоджувати співпрацю, спілкуватися, пояснювати».