Головна Новини На Тернопільщині знищено 70% доріг (інфографіка)

На Тернопільщині знищено 70% доріг (інфографіка)

За офіційними даними, нині у Тернополі знищено понад 70% доріг. Причини різні: від катастрофічного зношення дорожнього полотна внаслідок надмірного навантаження — дороги просто не розраховані на таку кількість транспорту, що нині є в місті, та хронічного безгрошів’я до важких погодних умов — цієї суворої та засніженої зими температура повітря ще й понад 40 разів “переходила” через “нуль”, тому ям на дорогах утворилося значно більше, ніж завжди. За підрахунками, на дорожні потреби міста потрібно близько 600 млн. грн., і депутати міської ради вже звернулися до Кабміну з проханням про виділення окремого цільового фінансування ремонту доріг Тернополя в необхідній сумі – повідомляє Нова Тернопільська газета
Та час не чекає “благословення” з Києва і дороги необхідно ремонтувати терміново. Тому було прийняте рішення кошти, закладені на початку року до міського бюджету’2013 на плановий ремонт доріг на чотирьох вулицях (Гайовій — 4,9 млн. грн., Живова — 6 млн. грн., Збаразькій — 7,3 млн. грн., Чарнецького — 1,5 млн. грн.), спрямувати на терміновий ремонт 21-єї ділянки міських доріг, що у найбільш катастрофічному стані, а до ремонту названих чотирьох вулиць повернутися пізніше.


Нині готують проектно-кошторисну документацію на ремонт цих двох десятків ділянок (шукайте їх на нашій карті), і на їх ремонт, за словами головного інженера відділу технічного нагляду Тернопільської міської ради Ярослава Копчі, уже виділено з міського бюджету 19,6 млн. грн. Ще 7,1 млн. грн. буде виділено для здійснення у Тернополі “ямкового” ремонту. До ремонтних робіт дорожники мають приступити уже з початку квітня, коли дозволять погодні умови.