Головна Новини На Тернопільщині, зібрані на ремонт церкви кошти, громада віддала на дрони для...

На Тернопільщині, зібрані на ремонт церкви кошти, громада віддала на дрони для ЗСУ

На Тернопільщині жителі села Білозірка віддали 100 тис. грн на закупівлю FPV-дронів для ЗСУ. Ці гроші люди збирали для ремонту місцевої церкви святого Архистратига Михаїла. Кошти селяни жертвували протягом року, але спільною думкою вирішили їх передати в українське військо, пише ЗахідНет.

В парафіяльній громаді села місцеві жителі кажуть, що хоча 100 тис. грн збирали на реконструкцію місцевого храму, однак врешті вирішили їх віддати місцевим волонтерам для закупівлі FPV-дронів. Односельці запевняють, що на ремонт церкви ще зберуть кошти, а допомога військовим на фронті необхідна терміново. Гроші на ЗСУ передав відомий на Тернопільщині священик, блогер, намісник храму в Білозірці Олексій Філюк.

100 тис. грн віддали відомій на Лановеччині волонтерці Богдані Барві.

«Люди творять неймовірні дива, коли їх світлих і зболених сердець торкається воістину Божа рука. Церква завжди займала провідне місце в житті багатьох. Парафіяни, які довгий період збирали кошти на ремонт церкви в селі Білозірка, вирішують вкотре підтримати військових на передовій і передати ці кошти на закупівлю дронів», – розповіла волонтерка з Лановеччини Богдана Барва.

Гроші парафія Білозірки збирала на ремонт місцевої церкви

Церква Святого Архистратига Михаїла у селі Білозірка Лановецької громади належить Православній церкві України і є пам’яткою архітектури місцевого значення. Церкву збудували у 1909 року і з того часу ремонтні роботи у ній не проводилися.