Головна Новини На Тернопільщині викрили корупційну схему перереєстрації авто без черги

На Тернопільщині викрили корупційну схему перереєстрації авто без черги

Вимаганням грошей у громадян займалися адміністраторка одного з територіальних сервісних центрів та експерт Тернопільського підрозділу експертної служби МВС України. Зокрема, вони вимагали хабар у місцевого мешканця за безпроблемне проходження процедури перереєстрації автомобіля. 

Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції продовжує забезпечувати доброчесність роботи установ системи МВС, виявляючи та блокуючи корупційні схеми. Одну із таких протиправних комбінацій оперативники Тернопільського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції спільно зі слідчими обласної поліції заблокували на Тернопільщині.

Так, адміністраторка одного з територіальних сервісних центрів та експерт Тернопільського підрозділу експертної служби МВС України вимагали неправомірну вигоду у місцевого жителя за швидке та безпроблемне проходження процедури перереєстрації авто.

Експерта було затримано одразу після отримання неправомірної вигоди для себе та своєї спільниці.

Слідчі поліції вже оголосили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 368 та (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 4 ст. 368-4 (Підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10-ти років позбавлення волі. Процесуальне керівництво здійснює Чортківська окружна прокуратура.