Головна Новини На Тернопільщині волонтер втратив 300 тис. грн при купівлі авто для ЗСУ

На Тернопільщині волонтер втратив 300 тис. грн при купівлі авто для ЗСУ

Житель Тернопільщини втратив 300 тис. гривень при купівлі автомобіля для Збройних сил України. Чоловік збирав кошти для військових, а потім почав шукати в інтернеті оголошення про продаж автомобіля. На одному із сайтів він помітив авто, яке підходило по параметрах. Під час спілкування в соцмережах з продавцем потерпілий кількома траншами перерахував усі наявні в нього гроші.

Правоохоронці з’ясували, що в шахрайську пастку потрапив 30-річний житель Теребовлі. Чоловік розповів, що на одному із сайтів побачив оголошення про купівлю автомобіля з-за кордону за 85 тисяч гривень.

«Він по цьому повідомленні зв’язався з ніби-то продавцем транспорту. Спілкувалися вони в одній із соціальних мереж. Шахрай запевнив, що на страхування транспортного засобу та інші витрати потрібні ще кошти. Теребовлянець погодився заплатити ще. В результаті потерпілий декількома платежами перерахував 215 тис. гривень», – повідомили в поліції Тернопільщини у вівторок, 23 січня.

Однак автомобіля так і не було. Через тиждень псевдопродавець знову зв’язався з жителем Теребовлі і наполіг, аби той скинув ще кошти або не прижене бажане авто. Тоді чоловік зрозумів, що став жертвою шахрайської схеми і звернувся в поліцію.

В подібну шахрайську схему потрапив житель Козлівської селищної ради. 49-річний чоловік звернувся до правоохоронців, бо втратив при купівлі автомобіля 82 тис. гривень. Чоловік розповів, що транспорт хотів придбати купляв для свого друга, який проходить службу в ЗСУ.