Головна Новини На Тернопільщині вода щодня забирає життя

На Тернопільщині вода щодня забирає життя

potoprlnykЯк засвідчує статистика, мало не щодня на річках, озерах, ставках Тернопільскої області трапляються нещастя. Вода забирає життя і дорослих, і дітей 

– З початку літа в області  потонули троє неповнолітніх, –  повідомив начальник сектору кримінальної міліції у справах дітей в області Петро Тихович.  – 12-річна дівчинка з Козівщини, на рік молодший житель селаБірки, Тернопільського району та 8-річний хлопчик з Борщівського району.

 Школярі не завжди можуть правильно оцінити рівень небезпеки, відтак потраплять у водяну пастку.

Аби відпочинок біля водойми приніс користь, у жодному разі не залишайте дітей без нагляду, не відпускайте  їх купатися самих. Часто непоправне стається саме тому, що поруч не має людини, яка б могла вчасно прийти на допомогу. Накладіть табу на плавання в недозволених місцях, стрибки із вишок, пірнання, запливання за буйки.  Поясніть своїм чадам, що плесо річки, ставка, озера – не місце для дитячих пустощів.  І пам’ятайте – ви взірець поведінки для вашої дитини. Усі повчання і застереження будуть марними, якщо ви самі не дотримуєтеся цих простих, але життєво важливих правил безпеки.