Головна Новини На Тернопільщині судили маму за те що її неповнолітній син пив вино...

На Тернопільщині судили маму за те що її неповнолітній син пив вино і катався на мотоциклі

У Тернопільській області судили жінку, бо її неповнолітній син розпивав алкоголь і катався на мотоциклі у нетверезому стані. Про це йдеться у вироку Шумського райсуду, пишуть Тернопільські події.

За даними суду, хлопець, перебуваючи по вул. Українська в с. Бриків Кременецького району поблизу сільського ставку, розпивав алкогольні напої, а саме пив вино домашнього виготовлення, однак не досяг віку з якого наступає відповідальність, а тому таку відповідальність покладено на матір, за що остання вчинила правопорушення передбачене ч.3ст.184 КУпАП». Також,згідно протоколупро адміністративнеправопорушення серіїВАД №364471складеного 12квітня 2024року вбачається,що «05.04.2024року,близько 23год.05хв.неповнолітній, керуючи мотоцикломмарки «Мустанг»,д.н.з. НОМЕР_2 ,порушив п.8.4Вта п. 2.1 А ПДР, а саме ч. 1 ст. 122 КУпАП, порушення вимог дорожніх знаків та ч.2 ст. 126 КУпАП, порушення транспортним засобом особою, яка не має права керувати таким транспортним засобом, був зупинений при в`їзді до парку «Соснина» с.Онишківці Кременецького району, однак не досяг віку з якого наступає відповідальність, а тому таку відповідальність покладено на матір, за що остання вчинила правопорушення передбачене ч.3ст.184 КУпАП».

У судовому засіданні жінка вину визнала повністю, у скоєному щиро розкаялася та пояснила, що її неповнолітній син взяв мотоцикл без її дозволу, таким чином їй не було відомо про його наміри. Просила суворо не карати. Суд обмежився усним попередженням.