Головна Новини На Тернопільщині слідчі повідомили підозру одеситу, який торгував зброєю через військові аукціони

На Тернопільщині слідчі повідомили підозру одеситу, який торгував зброєю через військові аукціони

Раніше судимий житель Одеси потрапив в поле зору оперативних працівників Тернопільщини. Правоохоронці спільно з працівниками кримінального аналізу встановили, що чоловік через онлайн-аукціони продавав зброю.

Ще наприкінці вересня 2023 року працівники сектору кримінальної поліції Кременеччини отримали оперативну інформацію про те, що уродженець Одеси торгує вогнепальною зброєю та боєприпасами. З клієнтами спілкується онлайн,  продає заборонені предмети через військовий аукціон, а передає товар через відділення поштового зв’язку. 

Поліцейські встановили, що наприкінці вересня житель Кременеччини викупив револьвер системи «Наган» і двічі купував патрони до нього.

Зібравши достатньо доказів, слідчі спільно із оперативниками карного розшуку під процесуальним керівництвом Кременецької окружної прокуратури 29 грудня за місцем проживання фігуранта справи провели обшуки. У підозрюваного виявили та вилучили пістолети, набої та порох.

Документів на зброю у чоловіка не було. Він стверджує, що займався колекціонуванням небезпечних предметів. Проте вирішив усе розпродати, бо необхідні гроші. Що ж стосується набоїв, то їх він виготовляв самостійно. 

50-річному одеситу оголосили підозру відповідно до частини 1 статті 263 КК України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Триває слідство.